Auditie MUZT Musicalopleiding op vrijdag 28 augustus

Foto Niels van der Wal

SNEEK-MUZT Musicalopleiding in Sneek houdt vrijdag 28 augustus audities. Jongeren uit heel Friesland die zich verder willen ontwikkelen op het gebied van zang, dans en acteren kunnen zich aanmelden. Het nieuwe lesseizoen van MUZT start op vrijdag 4 september.

Jong talent kan ook in het komende seizoen opgeleid worden in het musicalvak. Aanmelden voor de auditie op 28 augustus kan via kunstencentrumatrium.nl. Deelnemers ontvangen een uitnodiging en opdrachten per e-mail.

MUZT
MUZT is de musicalopleiding van Kunstencentrum Atrium en vormt een goede springplank naar het vervolgonderwijs binnen het vakgebied, zoals showmusical, muziektheater en kleinkunst. Meerdere MUZT-leerlingen deden de afgelopen jaren met succes auditie voor de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Afgelopen juli studeerden twee voormalige MUZT-leerlingen af bij deze hoog aangeschreven musicalopleiding. Suzanna Pleiter, die in 2016 MUZT afrondde, zit momenteel in het vierde leerjaar van de Frank Sander Akademie en speelt één van de hoofdrollen in ‘100% Coco’. Deze musical is vanaf december in de Nederlandse theaters te zien. Ook voor leerlingen die geen professionele carrière ambiëren vormt MUZT een goede basisopleiding in zang, dans en acteren. De opleiding duurt vier jaar.

Grote productie in Theater Sneek
Ieder seizoen wordt een grote musicalproductie gemaakt die in Theater Sneek is te zien. MUZT heeft door COVID-19 afgelopen voorjaar de musical ‘Oliver’ niet kunnen spelen in Theater Sneek, maar zodra het kan zal de cast de draad weer oppikken. In 2019 trok ‘Shrek de Musical’ acht volle zalen en brak daarmee een bezoekersrecord voor Theater Sneek. Leeuwarder Courant gaf deze voorstelling de maximale score van vijf sterren. MUZT was ook meerdere keren genomineerd bij de Amateur Musical Awards. De leerlingen doen naast de grote productie op andere manieren podiumervaring op. Naast de wekelijkse lessen zijn er excursies naar voorstellingen, ontmoetingen met musicalacteurs en lessen met gastdocenten uit het vak.

Meer informatie over MUZT: muztmusicalopleiding.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden