23.500 euro van Kickstart Cultuurfonds voor Nationaal Modelspoor Museum

Foto Nationaal Modelspoor Museum

JOURE - Het Kickstart Cultuurfonds doneert ruim 1,7 miljoen euro aan 48 musea in Nederland. In Friesland gaat het om zeven musea die steun ontvangen. Het Nationaal Modelspoor Museum is daar één van. Zij krijgen 23.500 euro. Ook het Fries Scheepvaartmuseum krijgt een bijdrage. De beide musea gebruiken de donatie in verband met coronamaatregelen.

Het Nationaal Modelspoor Museum besteed het bedrag aan tijdelijke inhuur van medewerkers ter vervanging van vrijwilligers uit de risicogroep. Zodoende kan het museum de openingstijden verruimen. Daarnaast wordt een tweede kassasysteem geplaatst waarmee de bezoekersstromen beter kunnen worden gereguleerd.

Het Fries Scheepvaartmuseum gaat met de bijna 6.000 euro het Kindermuseum aanpassen. Dat gebeurt op een zodanige wijze dat het heropend kan worden. Voor dit onderdeel is extra schoonmaak nodig en materialen voor de touchscreens en knoppen.

De andere musea is Friesland zijn Museum Joure, museum De Tijd in Bolsward, museum Belvédère in Heerenveen, het Jopie Huismanmuseum in Workum en het Warkums Erfskip.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden