Column: Maandag begin ik…

Drs. Jacoba Pieron-Feenstra
Drs. Jacoba Pieron-Feenstra

Die laatste kilo’s willen er niet af? Of ook die eerste nog niet? Doe het net even anders!

Geen dieet; gezond afvallen; ‘gewoon’ eten, zonder pillen, poeders, supplementen, geen jojo-effect en blijvende leefstijlverandering.

We hebben allemaal al veel kennis over voeding. Over wat goed en gezond voor ons is en wat niet. Waar veel kcal in zitten of juist niet. We weten allemaal al veel over  een gezond bewegingspatroon en hoe we een gezonde(re) leefstijl aan kunnen nemen.

We willen meer bewegen en gezonder leven. We willen ook echt graag kilo’s kwijt en slanker zijn. In ieder geval één maatje of twee maatjes minder. Maar eigenlijk het liefst zo slank als ‘vroeger’… of als de overbuurvrouw of vriendin die het maar wel lijkt te lukken om af te vallen… we willen echt heel graag!!

Waarom lukt het dan niet? Waarom blijven we dan voor die drempel staan terwijl we er toch heel graag overheen willen….? Of lukt het maar voor korte duur en vallen we al snel weer terug in ons oude ‘eet/leefpatroon’.

Afvallen doe je in stappen. Als ‘gewoontedieren’ zullen we ‘minder gezonde’ gewoonten moeten erkennen en doorbreken. Onze ‘echte’ intrinsieke motivatie om af te willen vallen maar ook wat ons tegenhoudt duidelijk voor ogen krijgen. Reële korte en lange termijndoelen stellen. Vanuit een goede basis, stapsgewijs, met ‘normale’ gezonde voeding is afvallen voor iedereen haalbaar en is het vooral DOEN!

 

Drs. Jacoba Pieron-Feenstra

Leefstijlcoach / Gewichtsconsulente BGN

www.Leefstijlcoachsneek.nl

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden