Ceremonie Dodenherdenking 4 mei 2022 in Woudsend

WOUDSEND- De ceremonie dodenherdenking vond dit jaar weer plaats voor het monument bij de Karmelietenkerk in Woudsend. Ongeveer 250 personen hebben deze herdenking bijgewoond, een grote opkomst.

De muziek werd verzorgd door 7 blazers. Gelukkig hebben we Annamarije, een oud Woudsendse inwoner, weer bereid gevonden om de Last Post te blazen.

De afgevaardigde vanuit de gemeente raadslid Idske Koopmans hield op ons verzoek de toespraak in de Friese taal. Er werden kransen gelegd door Idske vanuit Gemeente en door Jurjen en Jacob vanuit Dorpsbelang Woudsend en omstreken.

Twee kinderen van de basisscholen, Julia en Thijs, hadden een gedicht voorbereid en voorgedragen. Daarna zijn er zo’n 60 witte chrysanten door de aanwezige kinderen in vazen rondom het monument gezet. Ook de overige aanwezigen kregen de gelegenheid om bloemen in de vazen te zetten.

Tussendoor werden er gedichten door voorgedragen en prachtige muziek gespeeld door het blaas ensemble. Door dorpsbewoners worden er jaarlijks vlaggen gehesen bij de begraafplaats Ypecolsga en het monument.

Bij de begraafplaats werden ook nog bloemen neergelegd bij de 10 oorlogsgraven. Het was een mooie en weer bijzondere bijeenkomst.

Maud Cozijnsen – 4 mei organisator DB

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden