CDA-raadslid Pieter Greidanus stapt uit fractie, coalitie heeft geen meerderheid meer

SNEEK- Het CDA-raadslid Pieter Greidanus is in conflict gekomen met het bestuur van CDA Súdwest-Fryslân. Het gevolg hiervan is dat Greidanus met onmiddellijke ingang zich terugtrekt als lid en fractielid voor het CDA SWF.

Greidanus gaat de komende periode verder als onafhankelijk raadslid in de gemeente SWF. Door het vertrek van Greidanus heeft de coalitie geen meerderheid meer in de raad. Het vertrekkende CDA-raadslid heeft aangegeven zich loyaal te zullen opstellen aan de huidige coalitie en het coalitie akkoord.

Het bestuur van het CDA en de heer Greidanus waren vanmorgen niet te bereiken om commentaar te geven op bovenstaand bericht. CDA-fractievoorzitter Douwe Attema laat in een reactie weten dat het conflict tussen Greidanus en bestuur ontstaan is omdat het bestuur weigert het raadslid voor een vijfde periode op de kieslijst te zetten.

Greidanus stond tijdens de laatste verkiezingen op plaats nummer 49 van het CDA, en kwam met voorkeurstemmen in de raad. Eerder, in juli 2018 stapte raadslid Rinske Poiesz-Zijlstra ook al na een vertrouwensbreuk uit de CDA-fractie SWF.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden