Burgemeester sluit drugspand in Nauwe Noorderhorne Sneek

SNEEK- Op last van burgemeester Jannewietske de Vries van Súdwest-Fryslân is met ingang van vandaag, 6 september 2023, een pand aan de Nauwe Noorderhorne in Sneek voor de duur van 3 maanden gesloten.

Uit politieonderzoek is gebleken dat in het pand lachgas werd verhandeld. Tijdens een controle werden enkele honderden lachgaspatronen in het pand aangetroffen. Lachgas staat sinds 1 januari 2023 op lijst II van verboden middelen van de Opiumwet. Dit betekent dat de burgemeester kan optreden tegen de illegale verkoop van lachgas.

Al eerder zijn er bij de gemeente signalen binnengekomen dat minderjarigen lachgas konden krijgen in het betreffende pand. Vanwege de aanwezigheid van een handelshoeveelheid lachgas heeft de burgemeester op basis van artikel 13b Opiumwet en het Damoclesbeleid besloten het pand voor drie maanden te sluiten.

De burgemeester heeft een wettelijke bevoegdheid om tot sluiting van een woning of pand over te gaan. Er wordt, afhankelijk van de omstandigheden, voor drie maanden, zes maanden, twaalf maanden of voor onbepaalde tijd een dergelijke sluiting opgelegd.

De sluiting van drugspanden moet drugscriminaliteit en verstoring van de openbare orde tegengaan. Tevens wordt de aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden