Bolsward heet nu Antwerpen

Bolsward/Antwerpen- Vanaf vandaag, de dag waarop het nieuwe kabinet om 19.00 zijn eerste coronapersconferentie houdt, heet Bolsward voor onbepaalde tijd Antwerpen. De plaatsnaamborden van de plaats zijn sinds vanmorgen beplakt met de naam Antwerpen België.

Brandbrief

Eerder schreef Niels Engelmoer, voorzitter van de Vereniging Ondernemend Bolsward al een brandbrief aan burgemeester Jannewietske de Vries met het dringende verzoek om ‘De Mienskip’ in Súdwest-Fryslân weer te openen.

Ondertussen pleit de gemeente SWF ervoor meer evenwicht te brengen in de verschillende sociale, maatschappelijke en economische effecten en te kijken onder welke omstandigheden de samenleving op korte termijn wel veilig open kan.

Gisteren lekte al uit dat vanaf morgen er weer meer mogelijk wordt in het hoger onderwijs en mbo, de detailhandel, contactberoepen en sport.

De ludieke actie van de plaatsnaamborden is uiteraard een statement van enkele Bolswarder ondernemers die vinden dat net als in België hun winkels ook weer open moeten.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden