Boekwerkje Puollen en Marren rûnom Aldegea uitgereikt aan Jolke Groenveld en Ygram Ykema

OUDEGEA- Vanochtend is tijdens het ontbijt op de Iepen Camping op De Bearshoeke in Oudega SWF het eerste exemplaar van het boekwerkje Puollen en Marren rûnom Aldegea uitgereikt aan Jolke Groenveld en Ygram Ykema. Het boekwerkje waarin de historie van het poelenlandschap rondom Oudega SWF op een bijzonder interessante manier is omschreven is uitgebracht ter gelegenheid van de Aldegeaster Skilderijen en de Puollentocht die vandaag plaats vindt in het dorp. Aan het boek is ook een informatieve route-app verbonden met aanvullende informatie over het landschap en afwisselende audiovisuele opdrachten.

Harmen Akerboom, plaatselijk historicus is de auteur, Frank Plaum maakte de bijzonder mooie foto’s. In het boekje zijn ook gedichten opgenomen en er staan interviews in met de bewerkers en bewonderaars van het landschap, boer Frank Ypma, visser Thys Jagersma en natuurwaarneemster Elly Walinga.

Jolke Groenveld en Ygram Ykema kregen het eerste exemplaar. Jolke is al jarenlang zeer actief als natuurbeschermer en vogelwacht. Ygram vertegenwoordigde als jongste generatie de familie Ykema die, zo wordt in het boekje omschreven, al voor 1500 boerde en woonde op Sânfurd.

 Het boek is uitgebracht door de Kulturele Kommisje Aldegea en uitgegeven door Ying Media. Alle bewoners van Oudega-Idzega-Sanfurd kunnen het vanmiddag gratis afhalen op het evenemententerrein in het dorp.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden