Bistro Jikke en Stadsbrouwerij Sneek brouwen Waterpoort IPA

SNEEK- Samen met de lokale mienskip brouwt en bouwt de Stadsbrouwerij Sneek gestaag verder aan het Goëde Gefoël in en om Sneek. Een van de culinaire initiatieven die onlangs tot stand is gekomen kwam uit de koker van de eigenaren van Bistro Jikke.

Bedacht met chefkok Leo de Ree en gastvrouw Atsje Schilstra van Bistro Jikke, ontwikkeld en gebrouwen in de ambachtelijke brouwerij in het centrum van Sneek. Zaterdag 14 mei heeft de overdracht plaatsgevonden van 120 flesjes unieke en overheerlijke Waterpoort IPA met limoenblad.

Culinaire reuzen

“Het enthousiasme van Leo en Atsje werkt aanstekelijk”,vertellen Matthijs Boot en Peter Horstink die de ontwikkeling en verkoop van het ambachtelijke bier op vrijwillige basis voor hun rekening nemen. De afstemming tussen de ´culinaire reuzen´, Leo, Atsje en de meesterbrouwer van Stadsbrouwerij, Pieter van der Luit, leverde dan ook snel resultaat: het recept voor de overheerlijke IPA was geboren. Om te janken, su moai…

Vorig weekend hebben Peter en Matthijs dit unieke en ambachtelijke bier overhandigd aan het team van Bistro Jikke onder toeziend ook van Silke, de naamgever van het biertje (het nichtje van Atsje), haar ouders en opa en oma. Op het terras van het prachtige pand van voormalig Sneker hotelier Jikke Osinga, werd de doop van het biertje bezegeld met een (per ongeluk gevallen) echt vers gebrouwen Silke biertje….

Onder de rook van de Waterpoort kunt u van dit heerlijke biertje en al het andere lekkers van Bistro Jikke genieten. Proost!

Wilt u ook een eigen biertje brouwen én de mienskip ondersteunen? Neem dan contact met ons op via info@stadsbrouwerijsneek.nl

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden