Apotheken Sneek de komende maand open als vaccinatielocatie

SNEEK- De komende vier weken werkt GGD Fryslân samen met Friese apotheken om vaccinaties te zetten. In Sneek kunnen mensen bij drie apotheken terecht.

 

Er is geen afspraak nodig voor een vaccinatie, mensen moeten alleen een mondkapje en een ID-kaart meenemen. Na een prik kan er meteen een tweede afspraak worden gemaakt.

Pop-up locatie

"In feite zijn wij pop-up locatie voor de GGD", zegt Peter Barla van apotheek Postma in Sneek. "Net zoals ze in buurthuizen zitten en ze een speciale bus hebben. De GGD heeft ons benaderd omdat blijkt dat de vaccinatiegraad onder bepaalde doelgroepen achterblijft. Dat zijn mensen die wel vaak bij de huisarts en apotheek komen. Daarom hopen we aan mensen die nog twijfelen vertrouwen te kunnen geven om toch een vaccinatie te geven."

Het is niet de bedoeling om mensen te overtuigen, maar de GGD wil wel desinformatie en wantrouwen tegengaan. "Wij willen graag een steentje bijdragen. In twee van de drie locaties zal de apotheek tijdelijk gesloten zijn voor de reguliere apotheekzaken. Apotheek Postma in het centrum is op koopavond tussen 18.00 en 21.00 uur speciaal ingericht voor de GGD", zegt Barla.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden