SNEEK- We komen komende dagen in onstabiele lucht terecht en is de kans dat er hier en daar een bui ontstaat groot. Voor de nacht naar zondag en zondag zelf, laten de weerkaarten aardig wat onweersachtige buiige regen zien over het noordoosten van het land en ook wij zouden hier het nodige van mee kunnen krijgen

Echter een kleine verschuiving met de buiige zone naar het oosten en dan ziet het er een stuk vriendelijker uit in onze regio, afwachten dus, hou de berichten morgen goed in de gaten.

Vandaag moeten we eerst nog afrekenen met bewolking, vanmiddag verloopt vrij zonnig en schiet de temperatuur omhoog naar een zomerse 25 graden in de stad. Op en nabij het Sneekermeer wat koeler. De wind matig uit het oosten.

Komende avond nog lang warm en de minimumtemperatuur komende nacht is hoog, 16 graden.

Morgen een zwoele, benauwde dag met eerst veel zon. Later ontstaat stapelbewolking en deze kunnen her en der uitgroeien tot een stevige (onweers)bui. Bij een meest oostelijke wind wordt het 27 graden.

In de avond en nacht naar zondag buien, kans op onweer, hagel, windstoten, hou er rekening mee.

Zoals eerder geschreven, zondag kon wel eens flink tegenvallen met veel bewolking en regen, pas later op de dag droger. De maximumtemperatuur 22 graden, wind oost tot noordoost.

Maandag lijken we het droog te houden en is het vrij zonnig.

 


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden