Súdwest-Fryslân staat ook na 1 oktober grotere terrassen toe

Foto Henk van der Veer

SNEEK- Horecaondernemers in Súdwest-Fryslân mogen ook na 1 oktober gebruikmaken van hun uitgebreide terrassen. De gemeente is van plan de gedoogbesluiten, die de horecazaken voor de zomer kregen, te verlengen tot 1 april 2021.

“De buitentemperaturen in de periode oktober tot en maart nodigen doorgaans niet uit tot terrasbezoek, maar in deze coronatijd biedt juist het buitenleven kansen aan de horeca”, zegt wethouder Mark de Man. De gemeente wil daarom met de horecaondernemers in gesprek om de terrassen winterproof te maken, zodat gasten ook in de winter van het terras gebruik kunnen maken. Aan de hand van deze gesprekken wordt besloten over wat kan en wat mag.

Iedereen wordt geraakt door de coronamaatregelen, zowel inwoners als ondernemers. De Man: “De gemeente denkt mee bij passende oplossingen, waarbij de belangen van alle betrokkenen worden afgewogen. Tegelijk willen wij dat het openbare leven doorgaat, dat inwoners plezier kunnen beleven, maar ook met plezier blijven werken en wonen in onze gemeente.”

.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden