Schoolkamp groep 8 Thomas van Aquinoschool geslaagd

SNEEK-Afgelopen drie dagen was het schoolkamp voor groep 8 van de Thomas van Aquinoschool. Groep 8 gaat al jaren aan het begin van het schooljaar op kamp, dit bevordert de groepsvorming.

Woensdagochtend vertrokken de kinderen naar Terherne. Normaal gesproken gaan ze op de fiets, maar door de storm werden de kinderen en fietsen naar de kampeerboerderij gebracht. Nadat de bedden opgemaakt waren, gingen ze naar het Kameleoneiland. Daar werden verschillende spellen gespeeld waar het vooral om samenwerken draait. Natuurlijk mocht het moeraspad niet ontbreken.

Op donderdag zag het weer er stukken beter uit. De kinderen werden opgehaald door de Kameleonboot en mochten zelf de sluisjes bedienen. Daarna gingen ze naar een eiland waar ze mochten zwemmen, in de roeibootjes varen en zelf een ei bakken op het kampvuur. Bij de kampeerboerderij mochten de kinderen nog op de waterfietsen, kanos'en suppen. En kamp zou kamp niet zijn zonder bonte avond en disco.

Op vrijdag moest alles weer ingepakt en schoongemaakt. Na een pittige fietstocht kwamen de kinderen en hun begeleiding moe en voldaan weer aan in Sneek.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden