Foto Henk van der Veer

SNEEK- In het noordwesten van de Wadden moet men eerst nog rekening houden met stormachtige winden, op het IJsselmeer af en toe hard. Langzaam maar zeker neemt de wind later vanmiddag wat af. Het is bewolkt en een regenzone passeert onze regio vanmiddag, pas later breekt de bewolking en volgt een zo goed als droge nacht. Het erg zachte weer verlaat vanmiddag onze regio en de temperatuur daalt van 17 à 18 graden naar een 11 graden.

Komende nacht zijn er opklaringen, een buitje aan de kust is nog mogelijk. De temperatuur daalt naar 10 graden op de Wadden, meer de provincie in wordt het 6 graden.

Morgen start met zonnige perioden, later neemt de bewolking toe en volgt vanuit het zuidwesten buiige regen. Het is frisser, de temperatuur komt niet veel hoger meer uit dan een 12 graden. De wind stevig, op het IJsselmeer en Wadden een krachtige tot af en toe harde zuidwestelijke wind.

De dagen daarna komen we onder invloed van een hogedrukgebied, wordt het droge en rustiger. De kans op vorming van mist in de nacht wordt dan wel groter en ook worden de nachten kouder met later in de week kans op vorst aan de grond.

Dirk van der Meer
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden