RT27 haalt ruim tienduizend euro op met Alternatieve Elfstedentocht voor Activity Foundation

SNEEK-Twee keer moest hij uitgesteld worden, maar zaterdag 6 maart kon de Alternatieve Elfstedentocht van de Sneker Ronde Tafel 27 toch echt plaats vinden. Verdeeld over veertien etappes en met zeer uiteenlopende en bijzondere voer- en vaartuigen werd het (goede) doel bereikt.

Kanoën, kajakken, aparte fietsen, steppen, hardlopen; ja zelfs een scootmobiel en een vliegtuig kwamen eraan te pas om veertien verschillende etappes te voldoen van de gehele Elfstedentocht. Afgelopen zaterdag werden hier en daar in Friese steden en dorpen dan ook de wenkbrauwen even opgetrokken.

De direct betrokkenen konden er slechts om lachen. Deze alternatieve opzet van de Tocht der Tochten stond immers voor begin januari al op de agenda om uit de voeren door de leden van de Ronde Tafel uit Sneek. Coronamaatregelen stonden deze coronaproof-tocht eerder twee keer in de weg, maar deze zaterdag 6 maart kon hij plaats vinden. De uitdaging van de avondklok kwam erbij, maar het tempo werd gewoon hier en daar overtuigend opgekrikt.

Met ondersteuning van de Sneker stadsomroeper Jan Sjoerd de Vries werd de hele route afgelegd. Uiteindelijk kwamen Mark Potma en Gert-Jan Pels van de Activity Foundation om 20.40 moe maar voldaan binnen nadat zij de laatste etappe van Leeuwarden naar de Sneker Waterpoort voor hun rekening hadden genomen.
Bij de Waterpoort namen zij net voor het invallen van de avondklok een cheque met € 10.427,- in ontvangst. Een bedrag opgehaald via donaties op RT27.nl aan al de verschillende mannen die de etappes volbrachten.

Benieuwd naar de belevenissen over de hele dag?
Neem een grote smile op het gezicht vooral nog even een kijkje op https://www.facebook.com/Tafelronde-27-SNEEK-100844465246194