Nieuwe coördinator Home-Start van Humanitas in coronaperiode

SNEEK- - Vlak voor de lock down medio maart was het rond: in april volgt Margreet Gonlag haar voorganger Karlijn Houben op als coördinator van Home-Start in de gemeenten Súdwest-Fryslan en De Fryske Marren.

Home-Start is het onderdeel van Humanitas gericht op opvoed- en gezinsondersteuning bij lichte, alledaagse opvoedvragen. Ervaren, getrainde en vrijwillige opvoedmaatjes bieden ouders precies die ondersteuning die in het betreffende gezin gevraagd wordt. De vraag van de ouders staat centraal, dat is één van de belangrijkste pijlers van Home-Start.

Ook nu staan Home-Start opvoedmaatjes klaar voor gezinnen

Doordat de scholen voor een langere periode dicht zijn geweest en kinderen en hun ouders veel samen thuis zijn geweest, kan de opvoeding als extra zwaar worden ervaren. Voor veel ouders was het een pittige opgave om alle ballen in de lucht te houden. Dit kan de aanleiding zijn om juist nu ondersteuning te willen voor meer rust en harmonie.

Om alle deelnemende gezinnen én vrijwilligers van Home-Start in deze lastige tijd een hart onder de riem te steken, hebben alle vrijwilligers een potje met zonnebloemzaadjes ontvangen en de gezinnen een potje met vergeet-me-niet zaadjes. Juist ook nu ondersteunen de opvoedmaatjes van Home-Start de gezinnen bij de opvoeding. Conform de corona maatregelen was de ondersteuning de afgelopen maanden op afstand: telefoon, videobellen, whatsapp en/of bezoekjes op afstand. Meer en meer vinden nu weer echte bezoeken plaats.

Opvoedmaatje worden?

Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor ouders en hun kinderen. Je biedt een luisterend oor, ondersteuning en hulp. Wekelijks heb je contact met het gezin. Na een paar maanden tot maximaal anderhalf jaar gaan de ouders met hun opgroeiende kinderen weer op eigen kracht verder. Door Home-Start word je goed begeleid, je krijgt een training en coördinator Margreet Gonlag begeleid je bij het ondersteuningsproces. Lijkt dit vrijwilligerswerk je wat, én heb je opvoedervaring? Neem dan contact op met Margreet Gonlag: 0651311852/m.gonlag@humanitas.nl

 


Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden