Lespakket Jeugd & Democratie

SNEEK- Gisteren overhandigde wethouder Mark de Man het eerste lespakket Jeugd en Democratie aan groep 8 van de Zwetteschool. in Sneek. Hij deed dit aan Amy Setz, die een belangrijke rol speelt in de filmpjes die voor dit lespakket zijn gemaakt. Het pakket is samengesteld met De Kleine Ambassade, speciaal ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Súdwest-Fryslân.

 

Met het pakket besteden scholen aandacht aan burgerschap en de lokale democratie. Kinderen leren op een leuke, interactieve manier hoe een gemeente werkt en hoe zij zelf mee kunnen denken en praten over onderwerpen die voor hen belangrijk zijn.

De lespakketten zijn een voorbereiding op de Kinderconferentie in april 2021. Dan presenteren de kinderen de beste ideeën voor de gemeente Súdwest-Fryslân op het gebied van Jezelf kunnen zijn, Buiten Spelen en School van de Toekomst.

In totaal zijn er 25 lespakketten te vergeven. Er zijn er nog een paar beschikbaar, dus ben je een school en heb je interesse? Wees er dan snel bij! En meld je aan via: jeugdpraatmee@sudwestfryslan.nl

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden