Henk Kerkhof (91) wil zijn oorlogservaringen digitaal delen met schooljeugd

SNEEK- “Met als thema wat oorlog is en vrijheid betekent, ben ik met mijn 91 jaar één van de laatsten die over zelf meegemaakte oorlogservaringen kan vertellen. Met behulp van een power point presentatie, vertel ik mijn verhaal aan de leerlingen van groep 7 en 8. Al heel wat jaren. Tot corona vorig jaar, en voor een deel ook dit jaar, plus wat lijfelijk ongemak, schoolbezoek niet meer mogelijk maakt. Ik meldde dit aan alle scholen waar ik mijn verhaal jaarlijks vertelde en kreeg spijtgetuigenissen, waaronder één met de kreet “Haal opa Henk digitaal in de klas”, laat Kerkhof weten.

 

“Ik heb dat serieus opgepakt en sinds kort is mijn verhaal dan ook met aanvullende lesstof in tekst voor de leerkrachten, inmiddels op een aantal scholen digitaal in gebruik bij de lessen over WO2. Dat dit met enthousiasme wordt gedaan, de foto en de reacties van juffen en kinderen die ik krijg, spreken voor zich.”

"Delen wordt gewaardeerd om basisschoolleerkrachten te bereiken die mogelijk geïnteresseerd zijn in mijn digitale oorlogsverhaal. Door mij een mailtje te sturen nylon@planet.nl geef ik graag nadere uitleg hoe er, uiteraard gratis, in bezit van te komen."

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden