200ste interland Sherida Spitse: assist, gemiste penalty en verlies tegen Engeland

Sport

LEEDS - Voetbalster Sherida Spitse uit Sneek heeft vrijdagavond haar 200ste interland voor Nederland gespeeld. In Leeds werd het tegen Engeland 5-1 voor de thuisploeg in een oefenwedstrijd.

Spitse werd voor de wedstrijd gehuldigd door de bondscoach van Engeland, Sarina Wiegman. Wiegman was jarenlang bondscoach van Nederland en werkte daar samen met Spitse, die een grote bos bloemen van Wiegman kreeg.

Assist en penalty naast
Bij de 0-1 voor Nederland speelde Spitse een grote rol. De middenvelder kreeg namelijk een assist op haar naam toen haar hoekschop halverwege de eerste helft binnengekopt werd door Lieke Martens. Lucy Bronze maakte er voor de rust 1-1 van met een mislukte voorzet.

In de tweede helft mocht Spitse na dik vijf minuten een penalty nemen na een overtreding op Van den Donk. Helaas schoot Spitse de pal op de paal, en scoorde Engeland uit de tegenaanval 2-1. Engeland liep daarna verder weg bij de Oranjevrouwen.
Na 72 minuten werd Spitse gewisseld door bondscoach Mark Parsons. Kerstin Casparij uit Heerenveen mocht in de 80ste minuut invallen.

Speciale avond
Het was een speciale avond voor Sherida Spitse, die van bondscoach Parsons de aanvoerdersband had gekregen. Haar eerste interland speelde Spitse, nu 32 jaar oud, op haar zestiende. Engeland was ook toen de tegenstander. Bovendien zat Sarina Wiegman als bondscoach op de bank bij Engeland, terwijl ze de afgelopen jaren succesvol samenwerkte met Spitse als bondscoach van Nederland. Op de tribune waren ook de vrouw, vader en moeder van Spitse aanwezig.