Jaar cel geëist tegen Sneker (19) die mannen op het hoofd schopte en sprong

SNEEK-Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een celstraf van een jaar plus een half jaar voorwaardelijk geëist tegen een 19-jarige inwoner van Sneek, die betrokken zou zijn bij een ernstige mishandeling van twee mannen in de nacht van 2 augustus, op de Looxmagracht in Sneek.

 

Een Amsterdammer en een inwoner van Utrecht, allebei 28 jaar oud, zijn die nacht mishandeld. De Utrechter kreeg klappen en werd in de gracht gegooid. De Amsterdammer kreeg eerst een schop tegen zijn hoofd, waarna één van de dader een aanloop nam en op het hoofd van de man sprong.

Nadat de politie de beelden van de mishandeling online heeft gezet, kwamen via Meld Misdaad Anoniem verschillende tips binnen waarin de Sneker als één van de daders genoemd werd. Hij zou de persoon zijn geweest die het slachtoffer heeft geschopt en op het hoofd van de man is gesprongen. De verdachte ontkent. Hij verklaarde dat hij die avond met zijn ouders op stap was geweest.

De officier van justitie denkt dat de verklaringen van de getuigen betrouwbaar zijn, en noemt de versie van de verdachte "ongeloofwaardig". De Sneker is een geoefende vechtsporter, dus dat maakt de kans op ernstig letsel volgens de officier alleen maar groter. "Hij kan harder schoppen dan de gemiddelde man van zijn leeftijd", zo zegt de officier.

De rechtbank doet over twee weken, op 4 december, uitspraak in deze zaak.