Organisatie Sint Nykster Merke op zoek naar alternatieve invulling

Afgelopen jaar werd Sint Nykster Merke light gehouden met oa Merke Radio Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma

SINT NICOLAASGA - Onlangs moest de Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.) besluiten om de traditionele Allegorische Optocht niet door te laten gaan. De geldende coronaregels maken dat het ondoenlijk is om tijdig met de bouw van de praalwagens te beginnen. Daarnaast is het ook nog altijd onduidelijk of er wel publiek bij had mogen zijn op de eerste donderdag van september.

Om, mocht het mogelijk zijn, toch een feestelijke Sint Nykster Merke te organiseren, is de V.V.V. op zoek naar ideeën voor met name de donderdag van de optocht. Voor de alternatieve invulling wordt de inbreng van de bouwploegen gevraagd.

Overleg uitgesteld
In eerste instantie zouden die bouwteams onlangs met de organisatie samenkomen om aan het programma te werken. ,,Vorige week donderdag hadden we het liefst een overleg gehad met de wagenbouwploegen, maar door de forse stijging van uitbraken in en om Sint Nyk en de daardoor komende last-minute afmeldingen van ploegen aan het overleg is besloten dit uit te stellen'', laat de V.V.V. weten.

Hoe en welke invulling de merke kan krijgen is afhankelijk van hoe de regelgeving zal verlopen van overheid en gemeente zegt het bestuur. ,,Hierin verwachten we pas rond 13 augustus meer nieuws te ontvangen. Dit betekent daarmee dat de voorbereidingstijd voor de invulling van de merke steeds korter wordt.''

Ideeën aanleveren
Om alvast wel aan de slag te gaan wordt de bouwgroepen gevraagd om de ideeën alvast aan te leveren. De vereniging wil rond 13 augustus, het moment dat het kabinet weer een corona-persconferentie geeft, weer overleggen over een feestelijk alternatief voor Sint Nykster Merke 2021, van 2 tot en met 4 september.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Sneek

Wees loyaal – aan onze vrienden