Theater - Het verdriet van de Zuiderzee

Indringend muziektheater aan de rand van het IJsselmeer

De Afsluitdijk. Een knap staaltje waterwerk waar de hele wereld van opkeek. Het bracht veiligheid, betere verbindingen en nieuw land. Maar met de bouw stierf een zee. Het Verdriet van de Zuiderzee staat stil bij wat er verloren ging. De verhalen over mensen en dieren die rond de Zuiderzee leefden, maken de heimwee naar een verloren zee voelbaar.

Palingvisser Minne Minnes ziet met verdriet aan hoe zijn broer Inne meebouwt aan de dijk die het einde van hun vissersbestaan betekent. Een beginnende boer zet alles op het spel om op het nieuwe land een vruchtbaar bedrijf op te zetten. Ondertussen botsen jonge palingen hopeloos tegen de dijk aan en voeren de overgebleven zeehonden een heldhaftige strijd om te overleven in het mengsel van zoet en zout water.

Een muzikale theatervoorstelling van Geert Lageveen, aan de Oudemirdumerklif, met weids uitzicht over het IJsselmeer: het water dat alles nog weet. Het Verdriet van de Zuiderzee is een productie van Orkater (Theatermakers uit Amsterdam) en Schouwburg De Lawei in samenwerking met Natuurmonumenten en Kunstkring Gaasterland.

Tekst: Geert Lageveen
Regie: Geert Lageveen
Spel: Keja Klaasje Kwestro, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Simme Wouters, Jasper Stoop, Nick Livramento Silva, e.a.
Muziek: Sytze Pruiksma, Radek Fedyk e.a.
Vormgeving: Ruben Wijnstok en René Vullings
Lichtontwerp: Stefan Dijkman
Regieassistentie: Belle van Heerikhuizen

Dit evenement is van 10 augustus t/m 11 september. Koop je tickets via https://www.lawei.nl/pQ4GPUY/voorstellingen/het-verdriet-van-de-zuiderzee

Adres
Locatie Oudemirdumer Klif
Postcode 8567 HP
Plaats Oudemirdum
Evenement informatie
Entree € 19,50 – € 29,
Datum 10-8-2022
Categorieën Theater
Cultuur