Column: If you can sqeeze it you can freeze it.

0

Vetbevriezing is hot!

Tijdens internationale congressen kom je soms interessante apparatuur tegen. Zo ook apparatuur voor het aanpassen van de vorm van het lichaam door het bevriezen van vet.

Vet bevriezen, cryolipolyse, is een manier van vet verwijderen zonder dat er een operatie plaatsvindt. De vetcellen worden 40-50 min lang constant bevroren en sterven dan langzaam in 10 tot 13 weken af. Dat proces heet apoptose. Pas daarna vindt de volgende behandeling plaats! Voorwaarde is ook dat de cellen continue gekoeld moeten blijven, anders warmt het lichaam de cellen weer op en sterven ze niet af. Alle wetenschappelijke studies beschrijven een systeem waarbij het vet in een handstuk vacuüm wordt gezogen en continue gekoeld wordt.

De markt is al enige tijd vrij gegeven en veel bedrijven willen op deze hype meeliften.

Ze komen met een variant. Goedkoper en sneller en garanderen instant resultaat! Instant resultaat, zou betekenen instant vetcellen vernietigen. Als dat echt waar is, als ze letterlijk 1,5 cm vetcellen verschrompelen of uit elkaar laten knappen, dan komen er dusdanig veel giftige stoffen vrij, dat je grote kans hebt op een enorme ontstekingsreactie, waaraan je zou kunnen bezwijken. Een grote hoeveelheid vetnecrose, doodweefsel, hetgeen dan zou ontstaan, is bevattelijk voor infectie met littekenvorming en complicaties als gevolg. Een soort enorme brandwond. Kortom, het is een fysiologisch onhaalbare zaak. Dussss… zodra u ‘instant resultaat’ leest kunt u er vanuit gaan dat er iets niet klopt.

En laten wij, als enige in deze regio, op dit moment de Clatuu hebben! Een innovatief  handstuk dat 360 graden rond continu bevriest, zodat de contouren van je lichaam prachtig rond blijven. Ideaal voor mensen die last hebben van overtollig vet in bepaalde gebieden, zoals love handels, buik, dijen, uitstulpingen onder de BH, rug en bovenarmen.

Het wordt ook wel ‘coolsculpting’ genoemd. vetbevriezen met de Clatuu in onze praktijk is veiliger, gelijkmatiger, beter en met mooier duurzaam resultaat.

Wilt u meer weten over deze vetbevriezings techniek maak dan vrijblijvend een afspraak. Ons thema in deze december maand is “ If you can sqeeze it you can freeze it!” Aanmelding deze maand geeft een leuke korting!

Patrice van Schuppen

www.vanschuppenhuidtherapie.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend