Column: De huidtherapeut in een identiteitscrisis…

0

Wie, wat en waarom?

De nieuwe polisvoorwaarden van de meeste zorgverzekeraars zijn bekend. De vraag is wat dat nu precies met een identiteitscrisis te maken heeft. Het beroep huidtherapie staat al een stuk beter op de kaart dan zo’n 10 jaar geleden. Toch zijn er mensen die niet weten wat een huidtherapeut is. Wie zijn dan die huidtherapeuten? “ Een soort dermatologen” wordt er dan gezegd. Iets wat je als huidtherapeut het schaamrood op de wangen geeft, want een paramedisch beroep kan je niet vergelijken met een medisch beroep. “Misschien een soort veredelde schoonheidsspecialist? Ze behandelen ten slotte cliënten met acne. Nee… we zijn geen schoonheidsspecialisten, die hebben een MBO-diploma en huidtherapeuten hebben een HBO-diploma. De huidtherapeut zit tussen de dermatoloog en de schoonheidsspecialist in.

De Friesland Zorgverzekeraar maakt daar voor wat betreft licht- en lasertherapie bij ongewenste haargroei in het gelaat, ook duidelijk onderscheid in. Wilt u uw behandeling  vergoed krijgen dan kunt u alleen terecht bij de huidtherapeut. De Friesland, en meerdere verzekeringen kiezen voor de expertise van de huidtherapeut.

Wat doet huidtherapeut? Een heel scala aan behandelingen die gericht zijn op het verbeteren van de huid. Op het gebied van pigment, acne, ongewenste haargroei, wratjes op lichaam en/of gelaat, zonschade, maar ook ingetrokken en/of pijnlijke littekens, lymfoedeem, of wonden in de huid die niet willen genezen. Huidtherapie is een paramedisch beroep met een BIG-registratie.

Waarom een behandeling bij de huidtherapeut? Omdat wij de ruimte invullen tussen de dermatoloog en de schoonheidsspecialist. We een enorme expertise hebben op het gebied van lymfoedeem en littekenproblematiek. Daarnaast hebben we een strenge kwaliteitsregistratie, zodat licht- en laserbehandelingen op een zeer verantwoorde manier word uitgevoerd.

Ik ben blij dat De Friesland Zorgverzekering onze identiteit heeft onderschreven.

Welkom bij de huidtherapeut!

Patrice van Schuppen

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend