Column: Striae… een onderstreept probleem.

0

Striae, zijn zichtbare strepen, die ontstaan door gescheurd bindweefsel. Het komt vaak voor in het laatste trimester van de zwangerschap op de buik, maar ook regelmatig op borsten of dijen, als deze sneller groeien dan de huid kan bijhouden. Deze symptomen zien we ook soms bij het syndroom van Cushing en het Marfansyndroom.

Een andere groep zijn de bodybuilders, maar daar tref ik er weinig van op mijn “terug-bel-lijstje”.

Het bindweefsel wordt onderhuids door te grote spanning verscheurd. Dat is niet pijnlijk, maar leidt wel tot paarsrode strepen, die na enkele jaren kunnen overgaan in witte strepen. De strepen zijn meestal wat zigzaggend en lopen ruwweg parallel aan elkaar. Deze strepen zijn volstrekt onschuldig, maar geven wel een ongemakkelijk gevoel bij zowel mannen als vrouwen.

Na driekwart jaar testen hebben wij bij Van Schuppen Huidtherapie, gekozen voor de Erbium: Glass Fractional laser (ResurFX van Lumenis) . Dit is een niet-ablatieve laser, de huid blijft in tact en verdampt niet. De kans op infectie en andere niet gewenste bijwerkingen, zoals een permanente verkleuring, is hierdoor minimaal in vergelijking met ablatieve lasers.

De ResurFX geeft heel nauwkeurig en gecontroleerd laserpulsen af. Deze energie creëert bundels van warmte en straalt tot in het bindweefsel van de lederhuid. De warmtebundels activeren de cellen, om nieuw bindweefsel aan te maken. Dit nieuwe bindweefsel is sterker en elastischer. Na de behandeling, zie je geleidelijk, doch zeer duidelijk, de huidstructuur echt steviger en egaler worden.

Ons “terug-bel-lijstje” bestaat uit mensen met een hulpvraag, waar we een goede behandeling voor onderzochten. De ResurFX geeft ons nu een streepje voor. De groep “striae” en “acne-littekens op de rug” kunnen we inmiddels van de lijst strepen!

Patrice van Schuppen – www.vanschuppenhuidtherapie.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend