Column: Voor degene die willen veranderen, maar uitstellen…

0

Een nieuw jaar met mooie voornemens! Vorige week donderdag hoorde ik drie cliënten overtuigend zeggen; “Dit had ik veel eerder moeten doen!”

Variërend van ontsierende beenvaatjes, donkere fibroompjes in de hals tot een bruine ronde vlek op de wang. En weet je wat het vreemde is? In eerste instantie vinden ze zo’n vlek wel storend, maar op het moment dat die vlek weg is merken ze pas hoe groot de invloed eigenlijk was. Ze voelen zich ineens veel zelfverzekerder!

Opmerkelijk dat we als mens ons soms neerleggen bij iets, wat we storend vinden. We stellen het maken van een afspraak uit, relativeren al jaren rode vaatjes op de wangen of zeggen dat die bruine vlek nu eenmaal bij ons hoort. Vaak afgedaan als cosmetisch en dus niet belangrijk. Maar elke keer als de behandeling wordt afgesloten, en je de voor- en na foto’s op de computer bekijkt, zegt men steevast; “Waarom heb ik hier zolang mee gewacht!” Het maakt ons vak als huidtherapeut fantastisch, elke dag weer.

Dus actie in de taxi! De grote regionale zorgverzekeraar hier in het Noorden vergoedt vanuit de aanvullende verzekering veel behandelingen bij de huidtherapeut. Een verwijzing is zelfs niet meer noodzakelijk. Maar laat een medicus of huidtherapeut je huid behandelen. Vraag om kwaliteit, veiligheid en ervaring. Laat je niets wijs maken en zeker in het cosmedische circuit geldt: goedkoop is duurkoop. Hoe verleidelijk en veelbelovend het u ook wordt voorgespiegeld… Grijze haren weglaseren? Kan niet! Dat is onzin.

Stel niet langer je voornemen om zorg aan je zelf te geven uit en maak er een gezond en mooi nieuw jaar van! Van harte welkom bij ons op de praktijk.

Patrice van Schuppen // www.vanschuppenhuidtherapie.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend