Column: De vrouw die weer een korte broek droeg

0

Besenreiser, oftewel ontsierende rode, blauwe en/of paarse beenvaten. Net zoals bij ongewenste haargroei, zit achter “beenvaatjes” ook nog weleens stil verdriet. Hartje zomer en je durft niet je blote benen te laten zien. Een panty met 30 graden is ook niets, tenzij je een echte Italiaanse bent! Hardlopen in een lange broek omdat je de “rode “spinnenwebjes” niet mooi vindt.

Besenreiser zijn kleine zichtbare vaatjes vlak onder de huid op de benen en de voeten. Ze worden ook wel berkentakjes genoemd, omdat ze lijken op fijn vertakte boompjes. Het zijn geen spataderen. Deze liggen dieper en zijn breder in doorsnede. Spataderen kunnen vermoeide, zware en/of onrustige benen geven. In zo’n geval is het wel van belang uw benen te laten controleren door een arts, omdat zelfs enkele gesprongen vaatjes aan het oppervlak een teken kunnen zijn van inwendige spataderen of een beginnende veneuze aandoening.

De zichtbare vaatjes ontstaan bij het ouder worden, omdat de vaatwanden met de jaren verzwakken. Erfelijkheid speelt daarin een belangrijke rol, maar ook zwangerschap en langdurig staan of zitten.

Besenreiser zijn eerder een cosmetisch dan een medisch probleem, maar kan het dagelijks leven dusdanig beïnvloeden dat vrouwen, maar ook mannen hun garderobe erop aanpassen.

Met de Mydon ND:YAG laser kunnen we oppervlakkige beenvaatjes van 0,1 tot 4,0 mm doorsnede in 1-3 behandelingen zeer effectief behandelen. De herfstperiode is het beste om te beginnen met vaatbehandelingen omdat uw benen niet in de zon mogen.

Laatst vertelde mijn cliënte met een stralend gezicht, dat ze afgelopen zomer voor het eerst sinds 20 jaar weer een korte broek durfde te dragen. Wat een vrijheid!

Patrice van Schuppen

www.vanschuppen.nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend