Column – Het ziet er wel een beetje raar uit, hoor dokter…..

0

Kersenwratjes? Dit zijn onschuldige half bolronde rode bobbeltjes van 1mm tot 1cm groot. Meestal op de romp, maar ook wel eens in het gezicht of de hals. Ze ontstaan vaak op latere leeftijd, maar kunnen ook op jonge leeftijd voorkomen.

Een paar jaar geleden stond ik in de behandelruimte bij een arts en zijn cliënte met zo’n 30 rode bobbeltjes op haar lichaam. De arts gaf aan, dat ze volledig onschuldig waren en dat ze zich weer kon aankleden. Opgelucht, maar toch een tikje onthutst kleedde de mevrouw zich weer aan. Haar consult was afgelopen. Ik moest m’n tong afbijten, om niet te zeggen dat die rode kleine bobbeltjes, waar ze zich overduidelijk voor schaamde, met één soms twee vaatlasersessies verholpen konden worden!

De goedkeuring om wel of niet, om cosmetische reden, bultjes en bobbeltjes te laten verwijderen verschilt per arts. De ene arts vindt het onzin, een ander doet het graag zelf en weer een ander geeft ons adres. Het gaat om niet vergoede zorg, met andere woorden, mensen moeten het zelf betalen. Hoe fijn is het als de arts je alle mogelijkheden geeft, zodat je zelf de keuze kunt maken om er iets aan te laten doen?!

Er was laatst een arts met een aantal kersenwratjes, die ze bij ons liet weg laseren. Ze vond het in eerste instantie een beetje onzinnig, om ze te laten verwijderen. Uiteindelijk vertelde ze dat het verwijderen van die bobbeltjes haar een verbazingwekkend vrijer gevoel gaf. Voor sommige zaken moeten we de dingen eerst zelf ervaren, voordat we ze daadwerkelijk kunnen invoelen bij een ander…

‘Het ziet er wel een beetje raar uit”, is een goede reden om je huid te behandelen. Een gezonde en een mooie huid maakt je zelfverzekerd!

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend