Uw tanden zijn het visitekaartje van uw gezicht!

0

Tandarts Implantoloog Frank Post over uitstraling en de mooie glimlach als visitekaartje van uw gezicht!

De één noemt het charisma, de ander de X-factor. Steeds meer zijn we bezig zijn met onze uitstraling. Maar wat is uitstraling precies en hoe kunt u die verbeteren? Uitstraling is wat u uitstraalt en op welke wijze u aanwezig bent. Vaak wordt het verward met veel geld verdienen, macht hebben of bekend zijn, maar dat is niet wat ik bedoel met uitstraling. In deze column ga ik dan ook graag in op de rol van mondhygiëne en het gebit en de invloed er van op uw uitstraling.

Een goede mondzorg en uitstraling

Bij Kliniek Tandheelkunde Sneek hebben we het vaak over de mooie glimlach als visitekaartje van uw gezicht. En dat heeft natuurlijk alles te maken met uitstraling en een positieve kijk op het leven. Maar niet te vergeten ook met een goede verzorging van kleding, lichaam en mond. Er zijn mensen die hun lichaam verfraaien met een tattoo en het gebit met een glittertje of een piercing door de tong. Daar heb ik persoonlijk niets mee. Als tandarts-implantoloog hecht ik aan een uitstekende mondzorg als basis van uw uitstraling.

De impact van uitstraling

Hoe u denkt over u zelf heeft effect op uw stemming, op uw uitstraling en hoe u contact maakt. Mensen met een positieve uitstraling en een glimlach stralen levensvreugde uit. Ze weten wat goed voor ze is en zorgen goed voor zichzelf, hebben een goed verzorgd gebit en een frisse mondhygiëne. Is het u trouwens wel eens opgevallen dat bij zo’n gulle lach het gebit goed zichtbaar is? Dan is het u vast ook opgevallen dat er bij iemand die uitbundig lachte één of meerdere tanden misten of, als u dichtbij stond, zijn of haar adem niet heel plezierig was. En dan is het ineens gedaan met de uitstraling

Werk aan uw eigen uitstraling

Uitstraling begint bij u zelf, de kijk die u op het leven heeft en goede verzorging van u zelf. Daar hoeft u echt geen Doutzen Kroes te zijn. Lekker sporten om fit te blijven, een weekendje weg om uit te rusten en kleding die bij u past en u zelfverzekerd maakt. Als tandarts-implantoloog weet ik dat de mond en uw glimlach daar een grote rol bij speelt. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik het belangrijk vind dat u uw gebit goed verzorgt. Bezoek de tandarts voor controle en de mondhygiëniste voor een periodieke gebitsreiniging. Zo voorkomt u tandbederf en een slechte adem. En als u niet helemaal tevreden bent met uw gebit, dan biedt esthetische tandheelkunde mooie mogelijkheden. Zodat u zich happy en gezond voelt met een plezierige uitstraling en een mooie glimlach als visitekaartje van uw gezicht.

Frank Post

Frank Post is tandarts-implantoloog en eigenaar van Kliniek Tandheelkunde Sneek in het gezondheidscentrum Simmerdijk,  achter het Antonius Ziekenhuis. Samen met zijn vrouw Doris en hun 3 kinderen vormt hij een sportief gezin dat veel op de Friese meren zeilt. Daarnaast doen Frank en Doris aan recreatief hardlopen, de kinderen zijn actief op het hockeyveld. www.tandartssneek.nl

 

Reageren

Deel dit met een vriend