Column Fysio-Actief – Voorafgaand aan de Olympische Spelen

0

omrop-in-actieSneek – We zitten in de laatste week voor de Olympische Spelen. Op 2 februari vertrekken we met een rechtstreekse vlucht met het grootste deel van Team NL naar de winterspelen in Sochi. Tijd voor een laatste update voor vertrek!

Voor de fysiotherapeut is deze laatste week druk en intensief. Van ons team gaan er 2 schaatssters naar Sochi, de andere teamleden blijven trainen in Heerenveen. Deze week zijn ze allemaal in behandeling in Sneek en maak ik met mijn collega’s een plan van aanpak zodat zij net als anders worden behandeld. We schrijven overdrachten waarin we goed uitleggen wat de laatste behandelingen waren: wat was het resultaat en hoe staan ze er nu voor. Hier kunnen mijn collega’s bij Fysio-Actief mee verder.

Ook bereiden we een reis van 3 weken voor. Overal zijn strenge eisen voor waar we rekening mee moeten houden. Normaal nemen wij als fysiotherapeut bijvoorbeeld medicatie mee voor de sporter (indien er situaties ontstaan met veel pijn – griep – virussen – infecties etc.) zodat je niet afhankelijk bent van de plaatselijke arts. Helaas mogen deze medicijnen niet mee naar Rusland. Gelukkig is er de sportarts van het Olympisch team zodat er altijd de juiste medicatie aanwezig is.

accreditatie-fysio-actief-thea

Deze week was Omrop Fryslân op bezoek op het Kleinzand. Zij maken een uitzending maken over 3 Friezen die achter de schermen aanwezig zijn in Sochi (als niet – sporter). Ze namen een interview af gericht op mijn werkzaamheden en hebben daarnaast een behandeling gefilmd van een andere sporter. Ergens in de week van 3 t/m 7 februari zal de reportage worden uitgezonden in het programma Bynt op Omrop Fryslân. Ik ben benieuwd!

Helaas zijn tijdens er de spelen ook strenge regels voor wat betreft uitingen op social media etc. waardoor we jullie waarschijnlijk niet volledig via dit blog op de hoogte kunnen houden. Dat is jammer, maar wellicht kunnen we een tussenweg vinden. Natuurlijk zal ik veel foto’s maken en de herinneringen mee nemen om ze na afloop met jullie te delen.

Het worden 3 intensieve weken in Sochi waarin de sporters centraal staan. De wedstrijdspanning geeft vanzelfsprekend een grote druk en spanning. De dagelijkse behandelingen zijn gericht op kleine blokkades laag in de rug, het losmaken van de bovenbenen en met name ook de bilspieren waar de kracht van de schaatsers voornamelijk vandaan komt tijdens de afzet.

Het eindresultaat wachten we af. We houden jullie op de hoogte!

Thea Jorna – Fysio-Actief.

Reageren

X
X

Deel dit met een vriend