Afbeelding

Grootse huldiging Friso Sneek en zitvolleyballers FDS

zaterdag 11 mei 2024 15:45

SNEEK- Naast alle festiviteiten in de binnenstad van Sneek vanwege de opening van het watersportseizoen is er nog een ultiem hoogtepunt: de dames van Friso Sneek en de zitvolleyballers van FDS zijn nationaal kampioen geworden en zal er uitvoerig aandacht worden besteed om de beide teams in het zonnetje te zetten. En dat laatste zal niet alleen letterlijk zijn gezien de prima weerverwachting.

Landskampioen

Afgelopen zaterdag zijn de speelsters van Friso Sneek wederom landskampioen geworden! Een topprestatie van de dames van Friso Sneek die voor de tweede keer in successie de bokaal in ontvangst mochten nemen. In Utrecht werd in een ware thriller met 2-3 gewonnen en dat betekende knallende champagnekurken in Sportcentrum Galgenwaard voor de Sneker dames. Twee weken eerder haalde FDS het huzarenstukje uit door in eigen huis tevens landskampioen te worden en voegde daar nog een succes aan toe door ook de nationale beker in de wacht te slepen. Twee grote kampioenen in Sneek waarmee gerust gesteld kan worden dat er een waar topsportklimaat heerst en waar we met zijn allen heel erg trots op mogen zijn.

Huldiging

Na een rondvaart door de grachten vanaf de Sneker Sporthal zal richting het Ouwe Vat/De Kroon gevaren worden en worden beide equipes om 17.00 uur voor de Waterpoort door Wethouder Sport van de Gemeente SWF Bauke Dam van prachtige woorden voorzien. Na het officiĆ«le gedeelte zullen staf en speelsters Friso Sneek en FDS hun eigen programma volgen.

De nodige lof

Het is een uniek evenement dat een stad twee nationale kampioenen heeft. Het is prettig te constateren dat het College van B en W trots is op de sportieve prestaties en iedereen daarmee van harte feliciteert. In SWF waar sportclubs van de gemeente de nodige lof krijgen toegezwaaid.

Bron: VC Sneek