the-zone-of-interest-st-5-jpg-sd-high-300x300_465101899.jpg
the-zone-of-interest-st-5-jpg-sd-high-300x300_465101899.jpg

Filmhuis Sneek - The Zone of Interest

dinsdag 5 maart 2024 20:00

 Regisseur Jonathan Glazer  toont de banaliteit van het kwaad. ‘Een genadeloos meesterwerk’ (vijf sterren – BBC). Kampcommandant Rudolf Höss woont met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig  voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen.

The Zone of Interest werd onderscheiden met de Grand Prix op het Filmfestival van Cannes en is de Oscar-inzending van het Verenigd Koninkrijk voor Beste Internationale Film. Glazer baseerde zich losjes op het gelijknamige boek van Martin Amis.

Locatie