klein-kwartet-groot-foto-van-linus-harms_1474342970.jpg
klein-kwartet-groot-foto-van-linus-harms_1474342970.jpg

Zoetelief, Wiltenburg, van Nieuwenhuize en Gort: Noorderkerkconcert

zondag 3 december 2023 11:30

Het kwartet Zoetelief, Wiltenburg, van Nieuwenhuize en Gort spelen eigen werk van het onlangs verschenen album She knows van Thomas Zoetelief maar ook van eerdere albums van Koos Wiltenburg. Naast het eigen repertoire speelt het kwartet nummers uit de (Latin)jazz en jazz fusion van de jaren 70 uit werken van onder andere Herbie Hancock, Chick Coreo, Billy Cobham en Airto Moreira.

De leden van dit kwartet hebben een uitgebreide geschiedenis waarin hun paden elkaar op verschillende momenten kruisen. Arno en Koos kennen elkaar sinds hun conservatoriumstudie in Rotterdam in de jaren 70. Martin en Arno leerden elkaar kennen in de band Good medicine in de jaren 80. Thomas leerde Koos kennen als docent op het conservatorium in Groningen eind jaren 90. De basis van dit kwartet begint in 2008 met de opnames van What a wonderful day for the blues van de Koos Wiltenburg group. Hierna vormen Thomas, Koos en Arno een vast trio waarmee ze maandelijks met (inter) nationale gasten te horen zijn in Rue de la gare in Emmen. In 2020 werden de eerste opnames gemaakt voor het album She Knows van Thomas Zoetelief. Hiervoor wordt het trio aangevuld met Martin Gort en is het huidige kwartet ontstaan.

Locatie