lrh-1006-zw-g2-intense2_901997968.jpg
lrh-1006-zw-g2-intense2_901997968.jpg

Living Room Heroes

vrijdag 1 december 2023 19:30 tot 22:00

Na hun tweede album ‘Welcome To The Circus’ (2018) werd duidelijk dat de Living Room Heroes een goede weg waren ingeslagen. Energieke & catchy nummers, muzikale interactie en het contact met het publiek is waar de band zich in bleek te onderscheiden, wat bevestigd werd in de daarop volgende tour. Enthousiast ging de band het schrijfproces in voor een nieuw album, maar ze werden teruggeroepen door aangrijpende veranderingen in hun privéleven waardoor het niet ‘gewoon’ een nieuw album werd, maar een soort therapeutisch toevluchtsoord voor het verwerken van breuken binnen en buiten de band. Het geheel werd verpakt in muziek die met ontzag spreekt over het leven en de onthullende schoonheid van gruis en chaos erkent. Alle ellende ten spijt, het resultaat van het nieuwe album ‘Trouble In Mind’ was nooit zo goed geworden zonder hun eigen ‘trouble in mind’. Voor de opname werd gebruik gemaakt van de studio van de Australische singer-songwriter/engineer Jaimi Faulkner in een buitenwijk van Duisburg in het Duitse Ruhrgebied. Faulkner is zelf ook nog te horen als backing vocalist op het nummer ‘Don’t Know Where I’m Bound’, dat de plaat afsluit.

De Living Room Heroes zijn een Nijmeegs viertal, bestaande uit Henri Zoetbrood, Marc van Hout, Matthieu Cleijne en Luuk Adams. Ze spelen Southern Soul Rock met duidelijk te traceren invloeden uit New Orleans en voelen zich verwant met bands en artiesten als The Wood Brothers, The Black Crowes, Tedeschi Trucks Band en Dr. John. Via twee vroege EP’s, ‘Head Over Heels’ (2013) en ‘Fool To Believe’ (2014), transformeerde de band van een singer-songwriter duo tot een Southern Soulband met ballen. Later volgden debuutplaat ‘Days well Spent’ (2016) en ‘Welcome To The Circus’ (2018). Ook speelden zij bij o.a. NPO Radio 2 en 3FM en verzorgden ze voorprogramma’s voor o.a. Douwe Bob, Albert Lee & Robert Jon and The Wreck.

Naast hun eigen werk spelen ze voor deze unieke gelegenheid een kleine greep uit het repertoire van hun inspiratiebronnen en muzikale helden.

Voorafgaand een maaltijd mee eten? Dat kan! Kies dan ticket incl. diner. Eventuele dieetwensen of allergieen kunt u voorafgaand per mail/tel aan ons doorgeven. De keuken is geopend tussen 18.00 uur en 19.30

Locatie