klein-matzer-theaterproducties-blind-liggend-1-copyright-rene-van-der-hulst_1657615062.jpg
klein-matzer-theaterproducties-blind-liggend-1-copyright-rene-van-der-hulst_1657615062.jpg

Blind - Matzer Theaterproducties: Helmert Woudenberg & José Kuijpers

vrijdag 1 december 2023 20:15

Een vader en een dochter leven al jaren met elkaar in onmin. Hij is een trotse bejaarde met een groot ego en woont in een beveiligde enclave waar de elite zich heeft teruggetrokken in reactie op de veranderde samenleving. Zij heeft die samenleving omarmd en mede vormgegeven. Hij verwijt haar een gevaarlijk idealisme, zij verwijt hem superioriteit denken. In alles staan ze lijnrecht tegenover elkaar. De verwijdering lijkt onoverbrugbaar. Maar als vader blind wordt heeft hij plots zijn dochter nodig. Is er een mogelijkheid om elkaar te naderen zonder dat je het met elkaar eens hoeft te worden?

Hoe ga je om met ideologische verschillen? Kun je van iemand houden wiens ideeën je verwerpt? Blind is het regiedebuut van de internationaal gelauwerde schrijver Lot Vekemans. In Blind schetst ze een afgesloten universum die metafoor is voor heel veel omheinde plekken op de wereld. Plekken waar sommigen mensen binnen mogen komen en anderen niet. Maar wat gebeurt er als we het samenleven niet kunnen ontvluchten? Is er een mogelijkheid om elkaar te naderen zonder dat je het met elkaar eens hoeft te worden?

De voorstelling wordt gespeeld door José Kuijpers en Helmert Woudenberg.

Locatie