Magister Alvinus lezing nummer 24: Het Fries Museum als model voor de wereld

0

Sneek- De Magister Alvinus lezing wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd en wordt verzorgd door de heer Kris Callens, directeur van het Fries Museum in Leeuwarden De lezing heeft als titel: Het Fries Museum als model voor de wereld.

Overal dilemma’s tegenwoordig. Hoeveel sociale media is teveel? Wel of niet met het vliegtuig? Moet je alles van plastic weigeren? Al ons handelen heeft gevolgen. Soms lokaal, soms wereldwijd. Dat heeft ook een positieve kant: we kunnen zelf bijdragen aan de oplossing. Kris Callens, de man achter succesvolle tentoonstellingen over Escher en Mata Hari, komt vertellen hoe erfgoed en kunst kunnen bijdragen aan een betere toekomst. Met duurzame steden, stabiele regio’s en inspirerende gemeenschappen.

Kris Callens (Antwerpen, 1973) is sinds 1 augustus 2015 directeur van het Fries Museum, het Keramiekmuseum Princessehof en het Fries Verzetsmuseum. De heer Callens studeerde kunstgeschiedenis in Leuven en Berlijn. Van 1999 tot 2003 maakte hij tentoonstellingen en publicaties in Antwerpen en Leuven. Van 2006 tot 2009 was hij als conservator tentoonstellingen verantwoordelijk voor binnen- en buitenlandse presentaties van het Rijksmuseum, zoals Held in samenwerking met de Nieuwe Kerk Amsterdam en For the Love of God van Damien Hirst. Voor de Alma Tadema voorstelling (De Klassieke Verleiding) uit 2016 heeft het Fries Museum in 2018 in New York een Global Fine Art Award in ontvangst genomen.

Het Fries Museum beleefde vorig jaar een record met 350.000 bezoekers. Het hoge aantal komt vooral door de tentoonstelling Escher op Reis (ruim 250.000 bezoekers). Ook Mata Hari zorgde voor veel belangstelling. De lezing wordt omlijst met muziek en na afloop is er in de foyer gelegenheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

De lezing vindt plaats op dinsdag 26 maart in het Theater Sneek, Westersingel 28 Sneek, inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend