Menhir neemt revanche in Assen

0

Assen – De basketballers van ESBC Menhir hebben zaterdagochtend in Assen revanche genomen voor de nederlaag een maand eerder: 73-81.

De ploeg uit Sneek miste ook afgelopen zaterdag weer een flink aantal spelers, dus een makkelijke wedstrijd zou het wederom niet worden. Bovendien waren er geen scheidsrechters, met als gevolg dat de coach van de thuisploeg de rol van arbiter op zich nam, voor beide teams uiteraard geen ideale situatie. Menhir startte onder aanvoering van Mats en Niels Haven het best aan de partij. De Snekers hielden de voorsprong vast tot aan de rust: 35-37.

Daarna leek het net als een maand eerder toch mis te gaan voor de koploper. Assist pakte een voorsprong van tien punten. Maar met de mentale weerbaarheid van Menhir zat het deze keer wel goed. De ploeg knokte zich terug en haalde via Danny Nowee en Jeroen Zantingh de zege binnen. Menhir houdt door de overwinning de koppositie en zal dat de komende drie weken doen, omdat pas begin maart de volgende competitieronde op het programma staat.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend