Thema-avond ‘De rol van de Overheid’

0

IJst – Dinsdag 18 december organiseert de FNP ‘s avonds 8 uur in de Utherne te IJlst een avond met als thema: ‘De rol van de overheid’, met ruim gelegenheid voor discussie.

Sprekers zijn Atze Jan de Vries, redacteur politiek en bestuur bij de Leeuwarder Courant en Peter A.J. Bootsma, voorzitter van Noorden Duurzaam.

De Vries “Gemeentelike beslútfoarming is faak kompleks. Besprek foarôf dúdlik de resultaten en ferwachtigen.”
Bootsma: “Wij wijzen erop dat duurzaamheid steeds urgenter wordt. Er moet veel op de schop. Gemeenteraden moeten tempo maken.”

Er spelen momenteel legio belangrijke complexe zaken die heel veel mensen raken.
Sicco Rypma FNP raadslid in Súdwest-Fryslân: “Oft it no om wynturbineparken, enerzjy transysje, wentebou of sânwinning giet, minsken hawwe rjocht op ynformaasje en moatte daliks serieus nommen wurde”.

Helaas dreigen mensen het zicht, op wat de overheid doet, kwijt te raken, inspraak komt dan meestal veel te laat op gang en is de kans op succes nihil.
Journalist Henk van der Laan 8 december in het Friesch Dagblad: “Ingrijpende besluiten passeren vaak zonder al te veel ophef het parlement. Pas als de gevolgen zichtbaar worden, staan land en kamer in vuur en vlam”. 

Meer dan voldoende reden voor FNP Fryske Marren, Hearrenfean en Súdwest-Fryslân om een thema-avond met discussie te organiseren: “Foar alle ynwenners fan ús gemeenten en oare belangstellenden”.

Dinsdag 18 december 20.00 uur in MFC De Utherne (bij de molen).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend