Fries kampioenschappen bankdrukken 2018

0

Afgelopen zaterdag vonden de Friese kampioenschappen bankdrukken plaats op de krachtboerderij van Wout Zijlstra in Folsgare.

Organisator is natuurlijk Johannes de Wit uit Ysbrechtum en doet dit al voor de 29e keer. Er deden in totaal 29 deelnemers mee,  waaronder 3 dames.

De 64-jarige Sneker Pier Wierda won voor de tiende keer op rij deze Friese titel met en behaalde een nieuw record van 130 kg in de klasse tot 93 kg lichaamsgewicht.
De 17-jarige sub junior Dean Shenhav uit Sneek drukte ook een nieuw Fries record van 95 kg en won in de klasse tot 74 kg.
Ook de 16-jarige sub junior Bart Zijlstra uit Sneek drukte een nieuw Fries record van 105 kg en won met dit Friese record in de klasse tot 83 kg.
De 18-jarige sub junior en IJlster Bart Zijsling drukte een nieuw Fries record van 110 kg en won in de klasse tot 93 kg. Al met al drukte Bart Zijsling dus de meeste kilo’s bij de sub junioren.

Beste Tiller van de dag werd Andre Coenraads uit Nieuwehorne. Hij mocht de felbegeerde Cor Oudendag Bokaal voor 1 jaar mee naar huis nemen. In de klasse tot 120 kg lichaamsgewicht drukte hij 175 kg.

Op de foto Pier Wierda en de foto is genomen door Gerlof Holkema.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend