De Sweagen ligt klaar

0

Sneek- De nieuwe pont die volgend jaar de verbinding tussen het Kolmeersland en de vaste wal zal verzorgen is deze week gearriveerd in Sneek. De elektrisch aangedreven pont genaamd de Sweagen, werd vanaf de werf SRF in Harlingen naar Sneek gevaren en ligt daar nu veilig in de haven van het Starteiland te wachten totdat de nieuwe voorzieningen gereed zijn. Zodra de nieuwe insteekhavens en bijbehorende voorzieningen klaar zijn zal de pont gaan proefvaren om alle voorzieningen uit te testen. Naar verwachting kan daar begin december mee gestart worden.


Vanaf volgend jaar wordt de Sweagen o.a. ingezet voor vervoer van (vracht)auto’s tbv bevoorrading van restaurant ‘t Foarunder en campers. Daarnaast kan de nieuwe overzet maximaal 120 personen vervoeren.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend