Súdwest-Fryslân kiest voor duurzame oplossing in waterbouw

0

Sneek- Súdwest-Fryslân kiest voor hergebruik van materialen bij het vervangen van een steiger in IJlst. De gemeente gebruikt hiervoor de palen en het hout van de remmingwerken bij de Waterpoort in Sneek die daar afgelopen week zijn weggehaald. Remmingwerken zijn de palen die boten door een brug geleiden. Het hout is niet meer geschikt om dienst te doen als remmingwerk, maar kan wel voor andere doeleinden worden gebruikt.

Waterbouwer Stienstra & Van der Wal kreeg de opdracht in IJlst een steiger te vervangen, dichtbij houtzaagmolen De Rat in de stad. Het IJlster bedrijf stelde voor hiervoor oude materialen te gebruiken. De kosten van de steiger vallen hierdoor 30 procent lager uitten opzichte van de offerte met nieuwe materialen.

Het hout wordt door De Rat gezaagd tot geschikte delen voor de nieuwe steiger. Bij het vervangen van de remmingwerken kwam meer hout vrij dan voor de steiger nodig is. Dit hout wordt opgeslagen, zodat ze later gebruikt kunnen worden voor andere projecten.

“Súdwest-Fryslân zoekt bij voorkeur naar duurzame oplossingen en hergebruik van materialen”, zegt wethouder Mark de Man. “Wij zijn dan ook blij met het initiatief van Stienstra & Van der Wal. Op deze manier dragen we ook in de waterbouw bij aan een duurzame gemeente.”

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend