Noorderlicht en Green Lizard in het Bolwerk Sneek

0

Sneek- Dat er ook in Friesland aanstekelijke rap/hiphop wordt gemaakt bewijzen Noorderlicht en Quinny. Noorderlicht begon als een grap, werd een nog grotere grap. Met weinig talent maar veel liefde voor het genre, richtten twee jongens van het Friese platteland de groep op. Slechts één doel stond voor hen centraal: Noorderlicht laten shinen! Op internet lukt dat al goed: het nummer ‘Renault Clio’ werd al ruim 190.000 keer bekeken.

Op dat nummer is ook Ritselaar te horen. De Balkster werd in 2017 een bekende Nederlander doordat hij onder zijn eigen naam (Ritse de Jong) tweede werd bij Holland’s Next Top Model.

Quinny De beats van voorprogramma komen van de Sneker Quinny. De muziek is de afgelopen zes jaar een groot deel van zijn leven geworden. Zijn beats ontstaan vaak spontaan, door met vrienden te zijn, te freestylen en naar andere beats te luisteren. Naast de tracks die hij zelf schrijft, produceert hij ook beats onder de naam ‘Longneck’.

Na twee succesvolle tours van Green Lizard tribute to Nirvana de afgelopen twee jaar is het nu tijd voor een tribute to the nineteens, met niet alleen Nirvana, maar ook nummers van Urban Dance Squad, Smashing Pumpkins, Pixies en Alice In Chains.

Vooral Urban Dance Squad wordt interessant want deze nummers worden uitgevoerd met de Silver Surfering Rudeboy, de originele zanger van deze legendarische band. Verwacht een set met alleen maar krakers.

Green Lizard is een Amsterdams gezelschap met als middelpunt de gebroeders Tjon Ajong. In 1996 weten ze met een mix van grunge, hardrock en metal De Grote Prijs Van Nederland in de wacht te slepen. Vier jaar later maakt de band de belofte waar met het album Identity (Sony Music).

Daarna volgen nog twee platen en honderden optredens in Nederland, Europa en Amerika op onder andere Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Pukkelpop, Roskilde, Vans Warped Tour en support tours met The Gathering en Skin (Skunk Anansie).

“De mannen van Green Lizard hebben de perfectie van het repertoire inmiddels benaderd, en de enorme moshpits voor het podium kunnen nooit wennen.” – maxazine.nl

“Het publiek gaat er dan ook helemaal voor, maar dat kan ook niet anders als je op het podium ineens Rudeboy aan het werk ziet. De Urban Dance Squad-frontman zou je niet direct associëren met Nirvana, maar ook hij komt er prima mee weg. Wat een energie heeft deze frontman. Vanavond gaan overal de vuisten de lucht in en de kelen wijd open.” – rockportaal.nl

Het Leeuwarder voorprogramma Psychotic Lumberjacks levert een alternatieve kijk op de garage- en desertrock van bijvoorbeeld Queens of the Stone Age, De Staat en Tom Waits.

Vr. 23 november

NOORDERLICHT voorprogramma: QUINNY

20.00 uur / gratis

Za. 24 november

GREEN LIZARD ft. SILVER SURFERING RUDEBOY

voorprogramma: PSYCHOTIC LUMBERJACK

21.00 uur / vvk € 12,- zaal € 15,-

Foto van Green Lizard van Marike Benschop.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend