Medewerkers Koninklijke Drukkerij De Vries leggen persen stil

0

Sneek- Medewerkers van Koninklijke Drukkerij De Vries in Sneek hebben vanmiddag hun werk neergelegd. Tussen 12.30 en 15.30 uur staan de persen stil in de drukkerij. De medewerkers willen nu eindelijk “fatsoenlijke cao-afspraken”, volgens Bernard van Iren, bestuurder FNV Media en Cultuur.

Van Iren: “Al maanden geven de werkgevers in de grafimedia niet thuis, wanneer we tot goede cao-afspraken willen komen. De werkgevers hadden tot september de kans om er samen met de medewerkers uit te komen. Helaas hebben ze die kans laten schieten.”

De medewerkers willen een loonstijging van 6% in de komende twee jaar en goede afspraken over de inzet van uitzendkrachten en zzp’ers. Ook willen ze dat het derde WW-jaar wordt gerepareerd en dat de werkgevers afblijven van de zogenoemde ‘klokurenmatrix’, de toeslag voor werk buiten het dagvenster. Ook moet er een generatiepact komen: ouderen werken dan minder en jongeren vullen deze uren in.

De werkgevers willen daar niet volledig in meegaan. Zij willen het loon met slechts 1% verhogen in 27 maanden en een generatiepact zonder herbezetting en zonder regeling voor nachtdienstmedewerkers. Ook stellen ze allerlei voorwaarden aan de WW-reparatie.

Acties in het hele land

Overal in het land hebben medewerkers van verschillende bedrijven in de grafimedia al actiegevoerd. Ook zijn ze opgeroepen om geen overwerk meer te verrichten. Zolang de werkgevers niet willen voldoen aan de eisen, blijven medewerkers in deze sector de komende perioden actievoeren.

Foto: Google Street View

Bron: https://www.omropfryslan.nl

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend