Skûtsje slaat om, met Sneker cameraman Dirk Hofstede aan boord

0

De Pikmar- Het IFKS-skûtsje Doeke van Martena is vanmiddag tijdens het jeugdzeilen op de Pikmar bij Grou omgeslagen. Op dat moment was er een cameraploeg die voor het Omrop Fryslân tv-programma Hea aan het filmen was aan boord.

Cameraman Dirk Hofstede uit Sneek beleefde hachelijke momenten. Hofstede: “Ik waard lanseard en bin oer de roef yn it wetter belâne. Doe seach ik de kamera yn it wetter en ik tocht ‘oh nee’’. Doe siet ik noch in bytsje ferstrikt yn’e grutskoat mar ik kaam gelokkich wer boppe wetter…”

Gelukkig bleven de schipper en de kinderen die aan boord waren ook kalm, zodat het avontuur relatief goed afliep. Of de beelden die de Sneker cameraman heeft geschoten ook nog bruikbaar zijn, is nu nog niet duidelijk. Het skûtsje is door een sleepboot overeind getrokken en de schade bleef beperkt tot een verdwenen wimpel en lade.

Fotobijschrift: De ene Friese cultuursport is de andere niet, Dirk Hofstede tijdens de PC van het afgelopen jaar

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend