Sneek Wit Zwart ZM bekert verder

0

Sneek- De naam van Sneek Wit Zwart ZM zit bij de loting voor de eerste ronde van de KO-fase van de districtsbeker noord in de kokertjes, maar het was een dubbeltje op zijn kant. Weliswaar deed de brigade van trainer Niels Boot zelf het noodzakelijke door met 2-1 van De Wâlde te winnen, maar het verlossende woord kwam uiteindelijk uit Witmarsum, waar SV Mulier in de laatste twintig minuten een 4-1 achterstand wegpoetste en daarmee ZET EM alsnog aan een plek in het hoofdtoernooi hielp.

De bekercampagne van de wit-zwarten verliep in tegenstelling tot de oefenduels vrij moeizaam. Na een 5-5 gelijkspel tegen Arum, werd vervolgens met miniem verschil van zowel SV Mulier als van De Wâlde gewonnen. Laatstgenoemde zege dankte de kersverse vierdeklasser aan een treffer van Patrick Altenburg en een eigen doelpunt van de “thuisclub” die voor dit duel naar het complex van Bakhuizen was uitgeweken. Dankzij die eigen treffer en dankzij het mirakel van Witmarsum bekert Sneek Wit Zwart ZM dus door.

Wie de tegenstander in de eerste ronde wordt, laat nog even op zich wachten, zulks in tegenstelling tot de competitie. Daarin begint de Boot brigade komende zaterdag met een uitwedstrijd tegen Makkum en de voorbeschouwing op die wedstrijd staat evenals die op alle andere duels, komende woensdag weer op deze site.

Bron: http://pengel.weebly.com/

Foto: Nico Altenburg

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend