LSC 1890 beleeft matige generale

0

Sneek- LSC 1890 dat afgelopen dinsdag nog verdiend met 2-1 van Nijland won, beleefde een week voor de start van de competitie een slechte generale. De Snekers die nog kans maakten om zich voor de KO-fase van de beker te kwalificeren, gingen op eigen terrein tegen eersteklasser Balk na een 0-3 ruststand met maar liefst 0-6 onderuit. Grote man aan de zijde van de bezoekers was Pieter Wijnja, die de helft van de Balkster productie voor zijn rekening nam.

Die productie kwam overigen al redelijk snel op gang. De wedstrijd was nog maar een paar minuten oud, toen Johan Geertsma de openingstreffer op het scorebord bracht. Vervolgens hield LSC 1890 de tegenstander lange tijd in toom, maar na een klein half uur bouwde Balk de marge in kort tijdsbestek met twee treffers uit. Eerst tilde de al genoemde Wijnja de stand naar 0-2 en een minuutje later mocht ook de van SV NOK overgekomen Sven Schram zijn naam aan de producenten toevoegen.

​Na de thee speelde zich aan de Leeuwarderweg min of meer hetzelfde scenario af. Opnieuw wist Balk via Wijnja redelijk snel het net te vinden, waarna de eersteklasser enige tijd later andermaal in korte tijd twee keer wist te scoren. Dat gebeurde overigens door toedoen van dezelfde acteurs als voor rust i.c. Pieter Wijnja die zijn derde van de middag/avond bijschreef, en Sven Schram die zijn tweede liet noteren en daarmee de eindstand op 0-6 bepaalde.

Hoewel aan LSC-zijde een aantal basisklanten ontbraken, beleefde LSC 1890 met deze duidelijke nederlaag toch een beetje een matige generale voor de competitie. Die begint voor “the Blues” overigens komende zondag met een thuiswedstrijd tegen Oerterp,

Bron: http://pengel.weebly.com

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend