Hendrik Lenten exposeert in Bibliotheek Sneek

0

Sneek – Vanaf 1 oktober exposeert Hendrik Lenten een maand lang een selectie van zijn werk in Bibliotheek Sneek.

Hendrik Lenten (1933) is een succesvol exposerende kunstenaar die zich na een jarenlange ontwikkeling heeft toegelegd op een gematigd impressionistische stijl. Zijn unieke techniek is zeer herkenbaar door het heldere kleurgebruik en het sprankelende effect, dat ontstaat door de manier waarop de olieverf op het doek wordt aangebracht. Dit gebeurt namelijk door de afbeelding op een bijna pointillistische wijze tot stand te brengen.

Na jarenlang geëxperimenteerd te hebben met verschillende landschappen en stillevens heeft hij zich thans gespecialiseerd in stadsgezichten, stillevens en naakten, of een combinatie daarvan. De spanning wordt opgeroepen door de dialoog tussen twee werelden, die bijvoorbeeld ontstaat wanneer een naakt in een stadsgezicht wordt geplaatst, of wanneer hedendaagse mensen worden afgebeeld bij een monumentaal gebouw.

Wat zijn werk verder nog zo bijzonder maakt is de geheel eigen wijze waarop hij het perspectief weet te vangen vanuit een tweeledig oogpunt, een speciale techniek die hij altijd op locatie toepast. Op locatie worden zowel de beginschets als het aanbrengen van de verf tot stand gebracht. Dit wordt vervolgens verder uitgewerkt en verfijnd in zijn atelier in het Friese Sneek. Hendrik Lenten schildert in zowel binnen- als buitenland, en schildert altijd naar de werkelijkheid zoals die zich op dat moment voordoet. Dat is dan ook een van de redenen waarom zijn werk zo actueel is.

De expositie is tijdens openingstijden gratis te bezichtigen in de glazen gang van Bibliotheek Sneek.

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend