Goede competitie-ouverture voor Menhir

0

Sneek – Het basketbalseizoen is weer begonnen. ESBC Menhir, de regerend kampioen in de noordelijke tweede klasse, mocht aftrappen tegen de runner up, BV Leeuwarden. Menhir won afgetekend met 66-41.

De selectie van de Snekers is gekrompen. Nils Hettinga is vertrokken naar de landelijk spelende jeugd van Leeuwarden en Henszon Carti is verhuisd. Gelukkig hebben Jan Weerts en Sybo van der Bijl besloten hun loopbaan nog even voort te zetten. Voor het overige zal de ploeg indien nodig een beroep gaan doen op de jeugd.
Hoewel de ploeg slechts anderhalve week voorbereiding heeft gehad was het begin uitstekend. Al na een aantal minuten stond een 9-0 tussenstand op het scorebord. Menhir was in de eerste helft zowel van afstand als dichtbij de basket dominant en leidde bij rust met 39-20.
In de tweede helft kwam de thuisploeg niet meer inde problemen. BV Leeuwarden kon aanvallend  weinig klaarmaken, terwijl het bij de thuisploeg wel bleef lopen ondanks de wissels. De ruime zege met 25 punten verschil was terecht. Topscorers voor Sneek waren Mats Haven (16), Niels Haven (15) en Ali Carti (14). Aanstaande vrijdag speelt Menhir opnieuw thuis, tegen Five Pack uit Ureterp. De wedstrijd in de Sneker Sporthal begint om 20.45u

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend