O.N.S. Sneek verliest Friese derby van Harkemase Boys met 1-2

0

Sneek- Verdiend of onverdiend het doet er niet toe, na 90 minuten stond het met duidelijke cijfers op het scorebord: O.N.S. 1 en Harkemase Boys 2! Met andere woorden de drie punten gingen mee naar de Friese Wouden en O.N.S. bleef beteuterd achter met lege handen.

Schaakvoetbal, zo’n heerlijke cliché-opmerking die zeker van toepassing was op het spel in de eerste helft. Amper actie voor beide doelen, kortom ook wel een beetje risicoloos voetbal, de angst overheerste. Hoogtepuntje was een fraaie vrije trap van Nick Kuipers die het ‘houtwerk’ buiten bereik van Harkemase Boys keeper Erick Jansema teisterde. Martijn Barto had vervolgens zijn vizier niet op scherp staan en de rebound werd dan ook niet binnen geschoten. De rustand was logischerwijze 0-0.

De tweede helft leverde meer actie op, maar een echt voetbalspektakel werd het zeker niet. De vonken sprongen er zeker niet vanaf. Het was Harkemase Boys die in de 51ste minuut de patstelling van het voetbalschaakspel doorbrak. Met een mooie lob verschalkte Hennie Bouius O.N.S. doelman Barry Ditewig en zette de 0-1 op het scorebord. Lang konden de Harekiten niet van de voorsprong genieten, want wie anders dan Martijn Barto was verantwoordelijk voor de gelijkmaker in de 66ste minutt. Een fraai schot in de verre hoek betekende de 1-1. Een typisch spitsendoelpunt!  Niet veel later moest Barto geblesseerd het veld verlaten en mocht een andere mannetjesputter, Yumé Ramos, zijn plaats innemen.

Een kwartier voor het laatste fluitsignaal van scheidrechter Smit uit Huizen kon alles en iedereen die Harkemase Boys een warm hart toedraagt opnieuw juichen. Jari Slort zette voor en de helemaal vrij staande Robert Stelpstra kopte dankbaar binnen:1-2.

O.N.S. moest en ging op jacht naar de gelijkmaker, maar Yumé Ramos wist amper na de 1-2 van Harkemase Boys keeper Jansema niet te verschalken en ook een vrije trap van Samir Merraki trof geen doel voor de Snekers.

Tien minuten voor het eindsignaal zette O.N.S. trainer Paul Raveneau zijn laatste troef in: Jantje Dommerholt mocht zijn opwachting maken. Meteen ontstond er meer dreiging van de oranjehemden. Harkemase Boys wist echter toch vrij gemakkelijk de overwinning over de streep te trekken.

En nogmaals de vraag of het verdiend of niet verdiend was, doet er niet toe. Harkemase Boys gewoon drie punten rijker en O.N.S. voorlopig even in de wachtkamer. Het seizoen is nog lang en een ding is in ieder geval zeker, de defensie van O.N.S. oogt veel rustiger en stabieler als vorig seizoen!

Tekst en foto’s: Henk van der Veer

 

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend