Duizenden bezoekers Open Dag 185 jarig Sneker ziekenhuis

0

Sneek- Om 14.00 uur, een uur voor het sluiten van de Open Dag, hadden maar liefst 4000 mensen de moeite genomen om een bezoekje te brengen aan de festiviteiten rond het  jarige Sneker (Sint) Antonius Ziekenhuis. Daarmee werd weer eens duidelijk hoe sterk het Sneker hospitaal geworteld is bij de Snekers en andere Sûdwesthoekers: Ut is oans (!) sikenhús!!

De organisatie had de zaakje dik voor elkaar en de bezoekers werden dan ook getrakteerd op een route waarbij ‘alle ‘ aspecten van een modern ziekenhuis voorbij kwamen. Uiteraard vormden het levensechte hart, het oog en de darm de grote publiektrekker: “Dus, no rinne wij troch de hartklep?”  En “wat binne dy polipen groat, nou wil ik wel love dat je dêr goëd last fan hewwe!”

De Hybride drukcabine, die genezende effecten veroorzaakt op zoal de aanmaak van nieuwe bloedvaatjes, daar waar het weefsel door bestraling is beschadigd. Beter herstel van chronische wonden. Ondersteunen van natuurlijke afweer tegen infecties en verbetering bij chronische botonsteking.

Het educatieve karakter van deze Open Dag was opvallend, talrijke medewerkers van het ziekenhuis gaven enthousiast uitleg en voorlichting. De diversiteit was groot! Ook konden de bezoekers soms letterlijk een kijkje achter de schermen nemen en werd er hier endaar ook nog een noodverbandje aangelegd voor wie dat wilde.

Dokter Jurre en zijn zusje Lena  liepen dan ook terecht trots rond door het ziekenhuis waar hun moeder werkt. “Ik ben dokter Jurre en ik ben Rondkijkarts!” Mooier werd het niet!

 

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend